петък, 25 март 2011 г.

Списание "Едно" с парти за пролетния си брой

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/03/22/1063402_spisanie_edno_s_parti_za_proletniia_si_broi/?ref=miniurl
Списание "Едно" ще отбележи излизането на пролетния си брой с парти в клуб "Mixtape 5" тази събота (26 март). В програмата са включени лица и герои от самия брой, а входът е безплатен, съобщават от изданието.

Началото е в 18 часа с представянето на Христина Ташева и нейния фотографски проект "Варна - София 12:40 ч. - 20:24 ч.", който ще може да бъде видян в София само в тази вечер. От 18:30 е предвидена дискусия на тема "Да спасим кино Комсомол/Космос" с авторите на инициативата Пенка Попова, Георги Сербезов, Веселина Сариева от фондация "Отворени изкуства" и специалисти от областта на градоустройството и архитектурата.
Програмата продължава от 20 часа с кинопрожекции на късометражни филми. Първият от тях е анимацията на Флорис Кайк "The Origin of Creatures", представена на Холандския анимационен филмов фестивал и на IMPAKT в Утрехт. След нея ще бъде показан "The Collapse of PAL" на Роза Менкман, която по-рано тази година участва във фестивала за визуално изкуство Трансмедиале в Берлин. Програмата ще завърши със "Still Life" на Искра Благоева.

За завършения вид на партито от списанието обещават да се погрижи дуетът "1000names", които съвсем наскоро издадоха новия си сингъл "Before Sunrise" за лейбъла Black Acre. Заредени с подбрани космически звуци, двамата ще застанат зад диджей пулта от 22 часа.

Акцент в новия брой на списание "Едно" е интервюто с Вим Вендерс от "Берлинале" за новия му филм "Пина". Екипът разказва още за 77-годишния Мортън Суботник - създател на един от първите синтезатори, за фестивала Трансмедиале в Берлин, както и за няколко колекционери на българско съвременно изкуство, сред които Веселина Сариева, Иван Мудов, Диана Попова и Йонко Василев.

Списанието представя талантливи млади автори на бижута, дизайнерски предмети и дрехи, които обясняват и показват какво означава "Дизайн – домашно производство", както и фотографско портфолио на българската артистка от Холандия Христина Ташева. Корицата на броя е фотография от проекта й "Писма до майка ми".

Пролетният брой ще може да бъде купен на място, като от изданието подчертават, че половината от приходите при продажбата на броя ще бъдат дарени на официалната сметка за възстановяването на  Япония от опустошителното земетресение и последвалото цунами.

Няма коментари:

Публикуване на коментар