понеделник, 14 февруари 2011 г.

Подигравка , крещящо безхаберие или и двете?

Обявено единствено в две медии, един ден предварително, насрочено в работен ден и час, с неизяснен формат, цел и дневен ред, но с назована продължителност от 1 (един) час. В едната медия пише , че го роганизира Ал. Долев , в другата Илко Илиев. В едната е наречено "среща" в другата "обществен дебат".
Обидно и нелепо!

Долев кани на дебат защитниците на "Космос"

ПЛОВДИВ, Валя ЙЕРЕМИЕВА, 14 Февруари 2011; 09:44 

Обществен дебат за съдбата на бившето кино "Космос" ще има във вторник от 10 до 11 часа в сградата на Общинския съвет на ул. "Авкс. Велешки", съобщи зам.-кметът Александър Долев. Всички, които искат да изразят мнението си, могат да присъстват на срещата. В нея ще участват освен Долев главният архитект на Пловдив Румен Русев и общинският съветник от ССД от комисията по благоустройство и архитектура арх. Атанас Недевски. Ще изслушаме всички протестиращи срещу изграждане на многоетажен паркинг, каза Александър Долев.
Против събарянето на киното на ул. "Гладстон" се обяви инициативен комитет от над 70 граждани. Местният клуб на архитекта също възразява срещу решението на градската управа. Според арх. Здравко Василков има опасност вместо киното Пловдив да се сдобие с втора сграда - годзила, след като вече имаме една - МОЛ "Марково тепе". Проектантът на киното арх. Любомир Шинков остро протестира с публикация в "Марица" против унищожаването на амфитеатрална зала за 900 зрители. Зам.-кметът Александър Долев и арх. Атанас Недевски обясняват, че няма инвеститор, който да се съгласи да възстанови затвореното повече от 15 години кино. А общината не разполага със средства за ремонт.

===
Другата "обява " е в електронно издание :

Илко Илиев свиква на среща граждани за бъдещето на кино "Космос"

Източник: News.Plovdiv24.bg 10:05 / 14.02.2011



Председателят на Общински съвет - Пловдив Илко Илиев кани на среща от 10.00 ч. утре в сградата на Общински съвет /ул. Авксентий Велешки"20, бивш Младежки дом "Спектър"/ представители на заинтересованите граждани и общински съветници във връзка с бъдещето на сградата на кино "Космос".

Plovdiv24.bg припомня, че бъдещето на кино "Космос" е силно дискутирано след пловдивската общественост и граждани на Пловдив не веднъж са негодували срещу евентуалното решение, емблематичната сграда да стане паркинг или Мол. Искането на хората е киното да запази функциите си на културна сграда.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/229564.html#ixzz1DwTzX3om


Няма коментари:

Публикуване на коментар