сряда, 19 януари 2011 г.



 


Изнамирането на проекта за киното, който исках да изложа тук и на представянето в artnewscafe се оказа сложна задача.  
В община Пловдив го няма...
Как получих по-горната информация:
Една разходка до  район централен, където любезно момиче, топлещо се с гигантски древен калорифер, каквито помня от училищните си години , усложливо разрови няколко големи папки на ръка. Не дигитални папки в компютъра, а дебели- тип "Дело". Момичето първо ме посъветва  да  пусна "молба", но се съгласихме впоследствие, че това не е нужно. Проектът не беше там така или иначе. Направи ми силно впечатление тази мизерна стаичка, хубавото момиче и големия калорифер насред купчините от папки "Дело". Помислих си че калорифера без съмнение гълта ужасно много ток и че трябва да е здрава машина, толкова стар, а още работи. Представих си също теч, огън  или мишки на това място, което  някак си предизвиква такива мисли...Какъв контраст между хубавата сграда на района отпред със скъпите дигитални табла и монитори на самия вход и тези барачки в задния двор, за чието съществуване малко хора знаят и където се помещават огромни късове от историята на града.
Последва още една разходка  до голямата община, където ме насочиха към "партийния дом",  две разходки  до "партийния дом" и чакане...до онзи ден, когато се оказа че проекта на киното не се пази в общината. Чудна работа. 

2 коментара:

  1. А арх. Шинков не пази ли копие...
    Да им го покаже...
    Пък дано се научат как се съхраняват проекти - най-лесно е няма го... не се пази...
    А защо?

    ОтговорИзтриване
  2. Това не е едиснтвения проект който не се пази в Общината. По закон има изискване ДА СЕ ПАЗИ подобен проект..Но защо питам и аз не се пази?И най-вече, какво като не се пази? Санкции за някой?
    Проекта го намерихме вече по друг начин.

    ОтговорИзтриване