вторник, 14 август 2012 г.

СЛУХОВЕТЕ 
Имало "нов инвеститорски интерес..." , каквото и да значи това....
За информация се обръщайте към Димитър Кацарски, зам. кмет по общинска собственост  в община Пловдив.

НОВИНАТА

Инициатива на архитекти от Камарата на архитектите :Обявен е Концептуален архитектурен конкурс на тема "Кино Комсомол/Космос" (Пловдив) - Място за култура"


"Идеята за конкурс на тема: „Кино „Комсомол/Космос” - място за култура” е породена от обществено назрялата необходимост да се запази зоната около/с кино „Космос” като зона за култура, да се съхрани паметта на града, като се доразвие в едно ново, съвременно средище за култура. Конкурсът представлява продължение на публичната дискусия на културни организации за запазването на киното и е част от една цяла поредица от действия за съхраняване и съживяване на тази зона.

С реализирането на проекта „Кино „Космос - място за култура”, Пловдив би имал още един довод за кандидатстване за Европейска столица на културата 2019. В контекста на европейските културни политики, той ще допринесе също за насърчаването на културата като творчески двигател за развитие на града, ще насърчи устойчивостта на културните събития и ще помогне за разкриването на нови културни пространства. Развитието на проекта ще насърчи и активната гражданска позиция по темата."



Първа награда 1500 лв.

Втора награда 1000 лв.

Трета награда 500 лв.

Contact Info

Email

info@komsomol.eu


Website

http://www.komsomol.eu